TOP GUIDELINES OF Iç MIMARI GöRSELLEşTIRME

Top Guidelines Of iç mimari görselleştirme

Top Guidelines Of iç mimari görselleştirme

Blog Article

Bir diğer başlığımız ise 3 boyutlu modelleme aşamasında kullanabileceğimiz programlardı. Bu noktada Sketchup da kullanmak mümkün, Sketchup applicationında da standart proje modellerinizi bitirmeye yaklaşabilirsiniz, fakat yine de sektörde yaygın olarak kullanılan 3ds Max, Maya ve Blender programlarını farklı detay ve geometrideki mimari projeler için modelleme yapabilmeniz açısından belirtmek gerekir.

3D mimari görselleştirme, inşaat ve tasarım sektörlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Mimari tasarımcılar, mühendisler, proje yöneticileri, pazarlama ekipleri ve müşteriler, projeleri daha iyi anlamak ve tasarım kararlarını daha iyi bir şekilde iletmek için 3D mimari görselleştirme teknolojisinden yararlanmaktadır.

Mimarların sıklıkla kullandığı 7 farklı iç mekan mimari çizim systemı bulunuyor. Kullanılacak alana yönelik her bir plan farklı bir yönden destek sunuyor.

İnşaat ve mühendislik alanına yönelik firmaların tercih ettiği application AutoCAD çizim methodıdır. İç tasarım programları arasında ince işçilik, metrekare hesabına yönelik Web çözümler sunar. Konsept çalışmalarında ve bayilik hizmetlerinde çizimde kaliteyi esas alan Cinema 4D tasarım programı tercih get more info edilir.

Özel iç mekân tasarımların yanında konut pazarlaması sürecinde mekân kullanım senaryosunun müşteriye aktarılabilmesi ve henüz tamamlanmayan yapıların iç mekânlarını müşterilerinize sanal olarak deneyim imkânı sunabilmeniz için iç mekân render sunumlarını da etkili biçimde hazırlıyoruz. Bu noktada inşaat yatırımınızın mimari ve ekonomik bağlamı neticesinde ön görülen müşteri portföyünü ele alarak iç mekân tasarım konseptini belirliyoruz. Konut pazarlama ve satış süreçlerinde müşterilere sunulan iç mekân görselleştirme çalışmaları en az dış mekân ve cephe tasarımı sunumları kadar önem arz etmektedir.

3D mimari görselleştirme aynı zamanda daha gerçekçi ve detaylı görseller oluşturma imkanı sunar. Bu, projelerin daha etkileyici ve çekici hale gelmesine, tasarım kararlarının daha iyi anlaşılmasına ve müşteri memnuniyetinin artmasına lawnımcı olur.

Ortalama görsel niteliğine sahip olan ve freelance hizmet verenler, ofis ve vergilendirme maliyetleri de yoksa ilk paragrafta paylaştığımız fiyat aralığının alt diliminde (5000-7500 lira/görsel karesi) kalabilirler. Profesyonel düzeyde, üst seviye bir görselleştirme yapanlar bu makasın orta kısımlarında (7500-9000 lira/görsel karesi) bir ücretlendirme izleyebilirler. Bunun yanında görselleştirme işi için özel olarak kullandığı ofisi olup kira maliyeti, belirli sabit giderleri, çalışan ve vergi ödemeleri olan ve düzenli olarak donanım güncelleme maliyetleri olan profesyonel bir render ofisi ise verdiğimiz aralığın üst limitlerinde (9000-15000 lira/görsel karesi) bir render fiyatlandırması yapabilirler.

Blender: Ücretsiz ve açık kaynaklı bir 3D modelleme, animasyon ve görselleştirme applicationıdır.

Bu nedenle sürecin profesyonel bir iç mekan tasarımcısı tarafından sürdürülmesi gereklidir. Aynı zamanda özellikle büyük ölçeğe sahip otel yerleşimlerinde çAlright sayıda mekân olması da onlarca 3 boyutlu görsel karesinin oluşturulması anlamına gelmektedir. O nedenle bu türden büyük ölçekli projelerinizin zamanında tamamlanabilmesi için teknik donanımı gelişmiş ve görselleştirme bilgisi üst seviyede olan ofislerden hizmet almanız gerekir. All Render olarak yenilikçi tasarım fikirleri üreten iç mekan tasarımı üzerine uzmanlaşmış mimar çalışma ekibimiz ve üst seviye bilgisayar donanımlarımızın yanında 3D yazılımlarda sahip olduğumuz ileri seviye bilgi ve hâkimiyet becerimizle, hızlı ve ekonomik iç mekan render hizmeti veren bir mimarlık firmasıyız.

Vray’in öne çıkan avantajlarını söylemek gerekirse; hızlı bir ayarlama yaparak üst seviye fotorealistik render görselleri edinmenin mümkün olduğu bir program. Bunun yanında çAlright detaylı parametrelere de sahip olup sanatsal görseller oluşturmanızın mümkün olabildiği bir yazılım. Tek başına çalışmay wellıp bir eklenti olarak 3ds Max ve Maya programlarına kurulabilen ve modellediğiniz projenin kaplamalarını atayıp, ışık ve atmosferik ayarlarını düzenleyerek gerçekçi bir görseline ulaşmanızı sağlayan bir yazılım olarak Vray’i kullanabilirsiniz.

Benzer yorumların o yazılımlar için geçerli olduğunu söylemek mümkün. Ama öne çıkan farkları ise bu yazılımları daha uygun fiyatlara satın alabilme imkanınızın olmasıdır.

Mimaride kullanılan iç tasarım programları, tasarım sürecini kolaylaştıran ve tasarımların daha hızlı ve verimli bir şekilde oluşturulmasını sağlayan birçAlright yazılım içermektedir. Bazı popüler iç tasarım programları şunlardır:

Render almanın maliyetlerinden kısaca söz ettik. Şimdi ise bu maliyetlerin verilen hizmete nasıl yansıdığından daha açık bir biçimde bahsedebiliriz. Yazının başında söz ettiğimiz gibi görselleştirme çalışmaları için Web bir fiyattan veya bir tarifeden söz etmenin mümkün olmadığını tekrar hatırlatalım.

Hızlı hacimler oluşturmak içinse Sketchup programı öne çıkıyor. Sketchup ile taslak hacimler oluşturuyorduk ama özellikle son yıllarda softwareın yaygınlaşmasıyla eklenti ve 3D model kaynakları oldukça arttı. Bu nedenle taslak üretmenin de ötesine geçtiğini söylemek mümkün. Ama profesyonel mimari modelleme işleri için sketchup planı bazı eksikleri nedeniyle 3 boyutlu proje taslağı oluşturduğumuz ve fikrimizi 3 boyutlu eskiz niteliğinde kütle modelleri olarak ortaya koyup müşterilerimize sunmamızı sağlayan bir application niteliğinde. Sketchup, kolay öğrenim avantajı ve hızlı modelleme imkânı sunması sebebiyle mimarlık öğrencileri için önemli bir yazılım olsa da özellikle profesyonel mimari sunumlarda kullanmak isabetli olmayabilir.

Report this page